De Torteltuin | THEESCHENKERIJ, THEEBOETIEK & B&B

Traditional Afternoon Tea

Traditional Afternoon Tea

Traditional Afternoon Tea

In 1840 bedacht Anna, de zevende Dutches of Bedford, een oplossing om haar ‘hongerdip’ op te vangen die ontstond tussen de lunch en het diner. Ze dronk een kop thee met een lichte snack in haar boudoir. Later nodigde ze vriendinnen uit  voor ‘tea and a walking in the field’. Deze gewoonte werd overgenomen door anderen in haar Kringen en zo ontstond de afternoon tea.

Deze traditionele afternoon tea wordt ook in De Torteltuin geserveerd, helemaal volgens traditie. De tafel wordt volgens de etiquette gedekt, met tafelkleed, servet en menukaartje. Als je wilt kan er ook een tafelschikking worden gemaakt (wel vooraf doorgeven).

De afternoon tea bestaat uit 3 soorten lekkernijen: sandwiches, scones en sweets. De hapjes worden traditioneel van beneden naar boven geserveerd op een etagere. En natuurlijk wordt er thee bij gedronken. Hierbij heb je keuze uit 5 verschillende theeën welke traditioneel bij een afternoon tea worden geserveerd.

Traditional afternoon tea: 24,5
Kinderarrangement (1/2 traditonal afternoon tea):  15,5
Meerprijs aanpassing aan het arrangement : 3,5 pp.

Enkel op reservering.

Contact gegevens

Openingstijden

donderdag t.e.m. zondag:

maandag en dinsdag:

woensdag:

 09.00 tot 16.30 uur

gesloten

op afspraak voor groepen, feestjes, workshops en afhalen bestellingen

In de winterperiode (oktober tot april) zijn we op donderdag ook alleen open op afspraak.

Het kan voorkomen dat De Torteltuin op bepaalde dagen (eerder) gesloten is in verband met een besloten feestje, vakantie of een tekort aan personeel. 

Check social media (Google) voor de actuele openingstijden  

Uitleg route en navigatie

Met de fiets: De Torteltuin ligt pal naast fietsknooppunt 05, aan de fietsroute 22 en 29 van de Antwerpse Kempen.

Met de auto: Alleen Google Maps geeft de juiste route aan, alle andere navigatiesystemen geven een adres aan 5 km van de Torteltuin vandaan. Vanaf de kerk in Nispen volg je de bewegwijzering naar Essen (2 km) voor je Essen inrijdt gaat u rechtsaf de Grensstraat in en dan is het nummer 17 aan de rechterkant, er staat een bord in de tuin. Let op: de overkant van de straat is België en heeft ook een nummer 17)
Als je toch op navigatie rijdt kun je het beste intypen: Grensstraat 44 – Essen – België en dan is De Torteltuin aan de overkant, dus tegenover nummer 44, aan de Nederlandse kant.

De ingang: De Torteltuin zit op de hoek van de Grensstraat en De Hollands Diepstraat. De ingang bevindt zich in De Hollands Diepstraat. Loop de poort door en je bent in ons lekker plekje