De Torteltuin | lekker relaxed genieten

Workshops

Leuk en Lekker!

Workshops in de Torteltuin

Ben je op zoek naar een activiteit die gezellig, leerzaam en ook nog eens  lekker, dan zijn de workshops aangeboden in De Torteltuin wat voor je. 

Leuk voor een familie- of vriendenuitje, vrijgezellenfeestje, babyshower of gewoon zomaar.

Je kunt de workshops op het gebied van thee en taart met een groepje vanaf 4 personen volgen op een voor jou en ons geschikte datum. Ze zijn momenteel alleen te reserveren in de periode winterperiode (oktober tot april).

De workshops worden in de winterperiode ook op inschrijving georganiseerd. De actuele datums vind je dan op onze facebookpagina onder het kopje evenementen.

De smaak van thee

Zin in een avond uit? Iets nieuws ontdekken? Of heeft u altijd al meer willen weten over losse thee? In de thee workshop van De Torteltuin ontdek je nieuwe thee-smaken in een ontspannen sfeer.

Tijdens deze workshop vertellen we u in het kort de geschiedenis van de thee, uit welke landen  thee voornamelijk komt en wat het proces is van het zaadje tot het kopje.

Wat  er gebeurt vanaf de oorsprong van de theeplant tot het moment dat wij de thee gaan gebruiken. We vertellen u welke soorten thee zijn er en wat de verschillen zijn tussen groene, witte, zwarte en rode thee.

Vervolgens gaat u in verschillende proefsessies de diverse smaken van thee ontdekken en mooie combinaties ontdekken. Genieten dus van thee en diverse hartige en zoete hapjes welke thee een bepaald gerechtje versterkt.

De Thee workshop duurt 2 tot 2,5 uur en kost 25,00 per persoon.

Meer informatie of reserveren?  Neem contact op via de telefoon of email. Wij staan u graag te woord.

Thuis beter thee zetten

Deze workshop is in ontwikkeling, meer informatie volgt binnenkort.

Maak je eigen High Tea

Ben je op zoek naar een leuke High Tea workshop en/of wil je weten hoe we bij De Torteltuin een High Tea maken? Dan is deze workshop wat voor jou.

In de keuken van De Torteltuin of in de gezellige schuur ga je aan de slag met vriendinnen, collega’s of familie voor het bereiden van zowel zoete als hartige lekkernijen.

We beginnen de high tea workshop met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Vervolgens ga je, na een  uitleg, zelf aan de slag om de gerechten te bereiden.  Dit zijn zowel zoete als hartige lekkernijen waarbij je gebruik maakt van de recepten die in De Torteltuin worden gebruikt.

Afhankelijk van het aantal personen maken jullie een groot deel of alles zelf. Op het menu staan onder andere diverse soorten sandwiches, hartige taartjes,  amuse-lepels met lekkers, scones met clotted cream en diverse zoete lekkernijen, zoals worteltaart, brownie, koekjes. Heb je zelf iets wat je met de groep graag wilt maken kun je dit doorgeven en passen we het in.

Omdat we vinden dat iedereen moet kunnen genieten van het gemaakte lekkers, horen we graag of er mensen zijn met
bepaalde allergieën of overtuigingen. We passen de High Tea er graag op aan.

Natuurlijk sluiten we de workshop gezellig af met de door uw gezelschap gemaakte High Tea. Hierbij wordt de High Tea geserveerd in gangen, elk met een bijpassende thee.

De workshop duurt ongeveer 3,5 uur.
Prijs per persoon: 40,00 inclusief een receptenboekje voor thuis u alles nog een keer kunt maken.

Torteltuin favorieten: Taarten

Deze workshop is in ontwikkeling, meer informatie volgt binnenkort.

Torteltuin favorieten: koekjes

Deze workshop is in ontwikkeling, meer informatie volgt binnenkort.