De Torteltuin | THEESCHENKERIJ, THEEBOETIEK & B&B

High Tea

High Tea

Torteltuin High Tea

Traditioneel gezien is een high tea de maaltijd zoals die door het arbeidersvolk op het plattenland gegeten wordt tussen half zeven en acht uur. Het is een stevige maaltijd  die een beetje lijkt op een Engels ontbijt met witte bonnen in tomatensaus, eieren, chips en wit brood.

In De Torteltuin hebben we een eigen invulling aan de High Tea gegeven. We beginnen de High tea met een aperitief. Vervolgens krijg je de de High Tea geserveerd in drie verschillende ‘gangen’. 

  • een gang met 3 verschillende soorten sandwiches
  • een hartige gang, bestaande uit 4 verschillende hapjes
  • een zoete gang, bestaande uit 4 verschillende zoetigheden, en een scone, want in mijn ogen: zonder scone geen high tea!


En natuurlijk wordt er onbeperkt thee bij geserveerd. Bij iedere gang een andere soort. Deze is zorgvuldig uitgekozen door onze theesommelier. De thee past bij de gerechtjes zodat de gerechtjes nog meer tot hun recht komen.

We volgen de seizoenen, dus elk seizoen is er een andere invulling. 

We hebben ook een kinderarrangement. Dit omvat bovenstaande invulling maar dan met 2 sandwiches, 2 hartige hapjes, 2 zoete lekkernijen én een scone.

We verzorgen ook vegetarische, lactosevrije, glutenvrije en zelfs een vegan High Tea. Heeft u specifieke wensen dan horen we het graag; we willen dat iedereen kan genieten van onze High Tea.

High Tea : 27,5 
Kinder High Tea: 18,50
Meerprijs aanpassing aan het arrangement: + 3,5 

Enkel op reservering

Contact gegevens

Openingstijden

donderdag t.e.m. zondag:

maandag en dinsdag:

woensdag:

 09.00 tot 16.30 uur

gesloten

op afspraak voor groepen, feestjes, workshops en afhalen bestellingen

In de winterperiode (oktober tot april) zijn we op donderdag ook alleen open op afspraak.

Het kan voorkomen dat De Torteltuin op bepaalde dagen (eerder) gesloten is in verband met een besloten feestje, vakantie of een tekort aan personeel. 

Check social media (Google) voor de actuele openingstijden  

Uitleg route en navigatie

Met de fiets: De Torteltuin ligt pal naast fietsknooppunt 05, aan de fietsroute 22 en 29 van de Antwerpse Kempen.

Met de auto: Alleen Google Maps geeft de juiste route aan, alle andere navigatiesystemen geven een adres aan 5 km van de Torteltuin vandaan. Vanaf de kerk in Nispen volg je de bewegwijzering naar Essen (2 km) voor je Essen inrijdt gaat u rechtsaf de Grensstraat in en dan is het nummer 17 aan de rechterkant, er staat een bord in de tuin. Let op: de overkant van de straat is België en heeft ook een nummer 17)
Als je toch op navigatie rijdt kun je het beste intypen: Grensstraat 44 – Essen – België en dan is De Torteltuin aan de overkant, dus tegenover nummer 44, aan de Nederlandse kant.

De ingang: De Torteltuin zit op de hoek van de Grensstraat en De Hollands Diepstraat. De ingang bevindt zich in De Hollands Diepstraat. Loop de poort door en je bent in ons lekker plekje