De Torteltuin | THEESCHENKERIJ, THEEBOETIEK & B&b

De Torteltuin

lekker relaxed genieten

We hebben zoveel lekkers! Bekijk hieronder onze kleine kaart voor een greep uit ons menu. 

Nieuwsgierig? Hieronder vindt je onze complete menukaart

De Torteltuin

Wat leuk dat je de website van De Torteltuin bezoekt, welkom!

De Torteltuin is ontstaan vanuit de wens andere mensen mee te laten genieten van onze mooie plek. 

De naam komt uit het boek “Pluk van de Petteflet”, van Annie M.G. Schmidt. In dit boek is De Torteltuin een verwilderde tuin waar dieren van allerlei pluimage wonen en waar mensen (jong en oud) naar toe gaan om te spelen, uit te rusten, bij te kletsen, iets te drinken en te eten, te feesten of om gewoon maar even te genieten van de natuur en elkaar. 
Omdat dit ook onze insteek is, was de naam snel gevonden. 

Je kunt lekker zitten in ons mooie tuin of anders in onze gezellig ingerichte huiskamer.

 

 

 

Heb je zin in een hapje of een drankje? We hebben een kleine kaart waarvan je kunt kiezen. Nieuwsgierig? Klik en je kunt de volledige menukaart inzien.

Op reservering kun je ook genieten van diverse arrangementen. Voor een kleine of grote groep, voor een feestje of zomaar..

We willen dat iedereen kan genieten van het lekkers van de Torteltuin. Indien gewenst passen we een arrangement graag aan. Denk hierbij aan vegetarisch, lacotosevrij, gluenvrij en vegan. Heb je een andere specifieke wens dan horen we het graag.

Hieronder vind je het actuele aanbod van de arrangementen.

Ontbijt & lunch

Je kunt bij De Torteltuin vanaf 9 uur heerlijk genieten van een ontbijt- of luncharrangement. Met z’n tweetjes of met een grotere groep. Zomaar of om iets te vieren.

Bij het lekkere arrangement wordt de tafel feestelijk gedekt met verschillende verse broodjes, boterhammen, croissantjes en koffiebroodjes, een diversiteit aan kaas- en vleesbeleg en huisgemaakte jam. Een fruitsalade, groene salade, zoete lekkernij eitje en een glaasje jus zijn ook inbegrepen. Het arrangement is exclusief de overige dranken, zodat je zelf kan kiezen wat je erbij wilt drinken.

Het arrangement  kan uitgebreid worden  met één of meer van de volgende lekkernijnen (wel telkens voor het hele gezelschap te bestellen)

– Poffertjesprikker (+1)
– Yoghurt met huisgemaakte granola (+1) 
– Scone (+1.5)
– Brie op een toastje(+1,5) 
– Verse soep van het moment (+4,5) 

Wil je graag extra goed uitpakken, dan kun je kiezen voor het super lekker arrangement met daarbij alle lekkernijen, met uitzondering van de soep.

Lekker arrangement: 13,5
Super lekker arrangement: 18,5
Kinderen  3 -10 jaar: 8,00 lekker en 12,50 super lekker arrangement
Meerprijs aanpassing arrangement: +3,5 p.p.

Enkel op reservering

Thee- & Taartproeverij

Wil je op een leuke en lekkere wijze ontdekken hoe verschillend thee kan smaken? Of hoe thee een taartje nog lekkerder kan doen smaken? Kom dan genieten van onze thee- en taartproeverij. De proeverij bestaat uit minimaal drie gangen. Bij elke gang krijg je een kopje thee en huisgemaakt lekkers wat is afgestemd op het smaakprofiel van de gebruikte thee. 

3 gangen: 15 
Elke volgende gang: 5 

Enkel op reservering

Theekransje en koffiekletsen

Wil je gezellig bijkletsen en genieten van elkaars samenzijn?

Maak er dan een partijtje van. Onder het genot van thee (of filterkoffie) en een divers assortiment van kleine taartjes maken we er een feestje van.

Een pot thee (2 kopjes per persoon) en een assortiment van 5 verschillende taartjes: 16

Enkel op reservering

Traditional Afternoon Tea

In 1840 bedacht Anna, de zevende Dutches of Bedford, een oplossing om haar ‘hongerdip’ op te vangen die ontstond tussen de lunch en het diner. Ze dronk een kop thee met een lichte snack in haar boudoir. Later nodigde ze vriendinnen uit  voor ‘tea and a walking in the field’. Deze gewoonte werd overgenomen door anderen in haar Kringen en zo ontstond de afternoon tea.

Deze traditionele afternoon tea wordt ook in De Torteltuin geserveerd, helemaal volgens traditie. De tafel wordt volgens de etiquette gedekt, met tafelkleed, servet en menukaartje. Als je wilt kan er ook een tafelschikking worden gemaakt (wel vooraf doorgeven).

De afternoon tea bestaat uit 3 soorten lekkernijen: sandwiches, scones en sweets. De hapjes worden traditioneel van beneden naar boven geserveerd op een etagere. En natuurlijk wordt er thee bij gedronken. Hierbij heb je keuze uit 5 verschillende theeën welke traditioneel bij een afternoon tea worden geserveerd.

Traditional afternoon tea: 24,5
Kinderarrangement (1/2 traditonal afternoon tea):  15,5
Meerprijs aanpassing aan het arrangement : 3,5 pp.

Enkel op reservering.

High Tea

Traditioneel gezien is een high tea de maaltijd zoals die door het arbeidersvolk op het plattenland gegeten wordt tussen half zeven en acht uur. Het is een stevige maaltijd  die een beetje lijkt op een Engels ontbijt met witte bonnen in tomatensaus, eieren, chips en wit brood.

In De Torteltuin hebben we een eigen invulling aan de High Tea gegeven. Je krijgt de High Tea geserveerd in drie verschillende ‘gangen’. 

  • een gang met 3 verschillende soorten sandwiches
  • een hartige gang, bestaande uit 4 verschillende hapjes
  • een zoete gang, bestaande uit 4 verschillende zoetigheden, en een scone, want in mijn ogen: Zonder scone geen high tea!.

     

Hierbij krijg je natuurlijk thee. Bij iedere gang een andere, zodat de gerechtjes nog meer tot recht komen. We volgen de seizoenen, dus elk seizoen is er een andere invulling. 

Kinderarrangement: bovenstaande invulling maar dan met 2 sandwiches, 2 hartige hapjes, 2 zoete lekkernijen én een scone.

High Tea : 26,5 
Kinder High Tea: 17,50
Meerprijs aanpassing aan het arrangement: + 3,5 

Enkel op reservering