De Torteltuin | lekker relaxed genieten

De Torteltuin

lekker relaxed genieten

De Torteltuin

Wat leuk dat je de website van De Torteltuin bezoekt, welkom!

De Torteltuin is ontstaan vanuit de wens andere mensen mee te laten genieten van onze mooie plek. 

De naam komt uit het boek “Pluk van de Petteflet”, van Annie M.G. Schmidt. In dit boek is De Torteltuin een verwilderde tuin waar dieren van allerlei pluimage wonen en waar mensen (jong en oud) naar toe gaan om te spelen, uit te rusten, bij te kletsen, iets te drinken en te eten, te feesten of om gewoon maar even te genieten van de natuur en elkaar. 
Omdat dit ook onze insteek is, was de naam snel gevonden. 

Je kunt lekker zitten in ons mooie tuin of anders in onze gezellig ingerichte huiskamer.

We hebben een kleine kaart waarvan je kan kiezen. Op reservering kun je  ook genieten van diverse arrangementen. Voor een kleine of grote groep, voor een feestje of zomaar. Indien gewenst passen we een arrangement graag aan, zodat het echt jouw feestje wordt!

 

Ontbijt & lunch

Je kunt bij De Torteltuin vanaf 09.30 uur  heerlijk genieten van een ontbijt- of luncharrangement. Met z’n tweetjes of met een grotere groep. Zomaar of om iets te vieren.

Bij het lekkere arrangement wordt de tafel feestelijk gedekt met verschillende verse broodjes, boterhammen, croissantjes en koffiebroodjes, een diversiteit aan kaas- en vleesbeleg en huisgemaakte jam. Een fruitsalade, groene salade, zoete lekkernij eitje en een glaasje jus zijn ook inbegrepen. Het arrangement is exclusief de overige dranken, zodat je zelf kan kiezen wat je erbij wilt drinken.

Het arrangement  kan uitgebreid worden  met één of meer van de volgende lekkernijnen (wel telkens voor het hele gezelschap te bestellen)

– Poffertjesprikkers (+1)
– Yoghurt met huisgemaakte granola (+1) 
– Scones (+1.5)
– Brie op een toastje(+1,5) 
– Verse soep van het moment (+4,5) 

Wil je graag extra goed uitpakken, dan kun je kiezen voor het super lekker arrangement met daarbij alle lekkernijen, met uitzondering van de soep.

Lekker arrangement: 13,5
Super lekker arrangement: 18,5
Kinderen  3 -10 jaar: 8,00 lekker en 12,50 super lekker arrangement

Enkel op reservering

Thee- & Taartproeverij

Wil je op een leuke en lekkere wijze ontdekken hoe verschillend thee kan smaken? Of hoe thee een taartje nog lekkerder kan doen smaken? Kom dan genieten van onze thee- en taartproeverij. De proeverij bestaat uit minimaal drie gangen. Bij elke gang krijg je een kopje thee en huisgemaakt lekkers wat is afgestemd op het smaakprofiel van de gebruikte thee. 

3 gangen: 15 
Elke volgende gang: 5 

Enkel op reservering

Theekransje en koffiekletsen

Wil je gezellig bijkletsen en genieten van elkaars samenzijn?

Maak er dan een partijtje van. Onder het genot van thee (of filterkoffie) en een divers assortiment van kleine taartjes maken we er een feestje van.

Een pot thee (2 kopjes per persoon) en een assortiment van 5 verschillende taartjes: 16

Enkel op reservering

High Tea

Laat je verwennen met een heerlijke High Tea vers bereid uit de keuken van De Torteltuin. Je krijgt de High Tea geserveerd in verschillende ‘gangen’. We volgen de seizoenen, dus elk seizoen is er een andere invulling. We hebben de volgende gangen:

  • een gang met 3 verschillende soorten sandwiches
  • Een hartige gang, bestaande uit 4 verschillende hapjes
  • 2 scones met clotted cream en huisgemaakte confituur
  • een zoete gang, bestaande uit 4 verschillende zoetigheden

 

Je kunt kiezen uit 3 gangen met daarin de hartige gang en de zoete gang. Hierbij kun je dan een gang sandwiches of een gang scones bij nemen. Als je kiest voor de sandwiches is een scone één van de lekkernijnen van de zoete gang. En als je kiest voor de scones als aparte gang, dan hoort er een sandwich bij de hartigheden.

Kun je niet kiezen of wil je lekker lang genieten, dan kies je gewoon voor 4 gangen!

Bij onze High Tea krijgen de thee evenveel aandacht als de hapjes.  Elke gang komt met een eigen, met zorg uitgezochte thee, welke de gerechtjes nog beter tot hun recht laat komen.  

Voor kinderen hebben een een kinderarrangement. Dit in net als bovenstaande invulling maar dan met 2 hartige hapjes, 2 zoete lekkernijen en dan 2 sandwiches of 1 scone.

We serveren ook vegetarische, lactosevrije, glutenvrije en Vegan High Tea’s. Heeft u specifieke wensen dan horen we het graag; we willen dat iedereen kan genieten van onze High Tea’s.

High Tea 3 gangen: 24,5
High Tea 4 gangen: 29,5
Kinder High Tea: 15
Meerprijs lactose-, glutenvrij en Vegan: +2,5

Enkel op reservering

Lekkers om mee te nemen

De Torteltuin heeft een kast waarin huisgemaakt lekkers te vinden is om mee te nemen.

We hebben bijvoorbeeld jam, honing, kaas van kaasboerderij De Zuidgeest, huisgemaakte koekjes. 

Ook de theeën die we serveren zijn hier te vinden. Op deze manier kun je  thuis lekker nagenieten of iemand anders ermee verrassen.

 Weet je niet te kiezen, dan biedt onze cadeaubon uitkomst.